Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Görögsaláta

2010.03.14

Hozzávalók, ízlés szerinti mennyiségben:
paradicsom
uborka
hagyma
egy-két vastag szelet feta sajt
marék olívabogyó
olívaolaj
oregano

ezek a klasszikus belevalók, ezen kívül még lehet beletenni akármit, elsősorban paprikát, kapribogyót, apróra vágott petrezselyemzöldet

Görög salátaA hozzávalókat megmossuk, megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, megszórjuk oreganoval, leöntjük bőven olívaolajjal és azonnal fogyasztjuk. Görögországban az uborkát vastag szeletekre vágják és a salátákat mindig frissen fogyasztják, nem szeretik azt, amit mi úgy hívunk: "hadd érjenek össze az ízek". A paradicsomos salátákba nem tesznek sem citromot, sem ecetet, mindazonáltal, aki úgy szereti, az inkább ecettel ízesítsen.
Megjegyzés:
Kedvelt tálalási mód Görögországban az, hogy a feta sajtot nem kockázzák, hanem a saláta tetejére helyezik, jól megszórják oreganoval, majd erre öntik az olajat. Az olaj, ahogy lefolyik róla, sárgás mintát hagy maga után, szépen mutat ez a saláta főleg egy parasztosan megterített asztalon.
Tipp:
Egy kellemes, laktató, és a magyar szájíznek talán jobban megfelelő változata lehet az, amely zöldsalátával készül. Ekkor mindent apróra vágunk, a salátaleveleket vékonyan csíkozzuk. Mindent összekavarunk sóval, olívaolajjal, majd jöhet bele egy kis ecet, egy kanál majonéz és egy szelet morzsolt száraz pirítóskenyér.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:-)

(Katópató, 2010.04.04 15:44)

Gratulálok Kidócska! Isteni a recepted, köszi!

 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 98205
Hónap: 4889
Nap: 131