Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos kacsa

2010.03.14

Canard a l`Orange (narancsos kacsa)

Hozzávalók:
2 db bőrös kacsamell
0,5 dl Cointreau (narancslikőr)
1 dl szárnyas barnamártás
1 dl narancslé

bors

Narancsos kacsa szőlős piroskáposztával és hagymás törtburgonyávalA kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Serpenyőben - a bőrös oldalával kezdve - elősütjük, majd középmeleg (150 - 180°C) sütőben készre sütjük. A serpenyőből kivesszük a húst, s melegre tesszük. A kiolvadt zsírt kiöntjük, a serpenyőt pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáöntjük a barnamártást és átforraljuk.
A rézsútosan felszeletelt húst ezzel a mártással vonjuk be (nappírozzuk).
Ajánlott körete: pirítottmandulás barnavajban átforgatott brokkoli és burgonyafánk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 98204
Hónap: 4895
Nap: 134